O fortæller:

Your Choice

Jeg sidder og stirrer på min computer uden at vide hvor jeg skal starte eller slutte. Uden Your Choice havde jeg ikke været det fantastiske sted i mit liv som jeg er idag.
Jeg startede i Your Choice i august 2013 og havde min sidste dag i gruppen i mandags d. 31-06-2014.

Så længe jeg kan huske har jeg haft et anstrengt forhold til min krop og til mad. I min barndom var jeg meget optaget af slik og sukker, og jeg kunne godt finde på at smide min madpakke ud i skolen, for at købe slik i stedet for, men efterhånden som jeg blev ældre blev jeg meget optaget af at man skulle være tynd ligesom de piger der er medierne for at være flot. Så jeg gik fra at være små-sukkerafhængig til at blive meget optaget af sundhed. Jeg stoppede med sukkeret, og satte min træningsmængde op fra et par gange om ugen til 5-7 gange om ugen.

Mens andre på min alder (14-15 år) hyggede med vennerne fredag aften, var jeg ude at løbe eller nede i fitnesscentret. Jeg har altid været lige ”i toppen” af normalvægtig, og det frustrede mig at jeg ikke tabte mig, så jeg skar voldsomt ned i mit fedtindtag, men det eneste der skete var at min menstruation stoppede. Jeg kørte rundt i denne her destruktive cirkel med overtræning, stort fokus på at jeg skulle spise sundt, og en masse negative tanker om min krop.

Da jeg så var gået ud af folkeskolen fik jeg en idé om at jeg skulle uddanne mig til fitnessinstruktør og personlig træner, og jeg fik en elevplads og gik i gang med uddannelsen. Og lige pludselig var den her sundhedsfanatisme ikke kun inden i mig, men også udenom mig. Jeg gik dag ud og dag ind i et år, og følte mig mere og mere malplaceret, da jeg hverken var muskuløs eller tynd som man ”bør” være i den verden. Jeg blev helt overvældet over at føle mig så forkert, og da mine forældre så blev skilt og jeg fik en mindre krise i mit forhold til min far, blev det hele for meget for mig. Jeg begyndte at overspise for at fjerne min ensomhed og tomhed og for ikke at mærke hvor ked af det jeg var. De næste måneder gik med overspisning, selvbebrejdelse, følelsesmæssigt kaos, overarbejde, mere træning osv.

Og så en dag:
Jeg var alene hjemme, og lå grædende på min seng. Jeg havde RIGTIG ondt i maven efter min sidste overspisning, og jeg følte mig helt og aldeles magtesløs. Jeg havde lyst til at råbe og skrige og sparke til alt og alle, jeg følte mig meget alene. Jeg tænkte ”det her kan ikke fortsætte” og jeg hev min computer frem og søgte efter behandling for spiseforstyrrelse, og HELDIGVIS var det første jeg så, Your Choice. Jeg skrev en desperat mail til Lotte, og mandagen efter sad jeg i gruppen.

Det var fuldstændig fantastisk at komme ned i gruppen. Jeg følte mig hjemme lige så snart jeg kom ind af døren og fik kram af hver eneste i rummet. Jeg fandt ud af, at jeg ikke var den eneste i verden der havde problemer med maden og det var en forløsning. Pigerne fortalte bundærligt om deres historie, og det rørte mig utrolig dybt, jeg føler mig i dag, meget forbundet med dem, og kommer til at savne dem ustyrlig meget. Lotte var helt fantastisk. Den kærlighed, ærlighed, ligefremhed, nænsomhed, forståelse, professionalisme, humor, rummelighed, og power hun har, er en KÆMPE inspiration. I de næste 6 mdr. var mandagsgruppen det største lyspunkt i min verden, og jeg lærte en masse ting om mig selv, spiseforstyrrelse, hvad der ligger bag spiseforstyrrelsen osv….jeg kom stille og roligt tilbage til mig selv, og blev langsomt, men sikkert, bedre til at tale pænt til mig selv og min krop.

Og nu sidder jeg her i dag. Jeg har sagt op i fitnesscentret, klippet medlemskortet over, givet mit pulsur væk, slettet numrene på alle mine personlig-træningskunder , og skal nu starte på en helt anden type uddannelse. Jeg har det godt og fredfyldt. Jeg løber tre gange om ugen i stille og roligt tempo, for at nyde min krop og naturen, og jeg overspiser på ingen måde som jeg tidligere har gjordt. Men hvis det sker, så er jeg tålmodig og kærlig ved mig selv, for jeg har lært at det er en proces at slippe den spiseforstyrrelse, som jeg har været år om at opbygge.

Så nu sidder jeg tilbage med den største taknemmelighed i alle mine celler. Tusind tak til de fantastiske piger i gruppen for sparring, grin, gråd og gode råd. Tusind tak til de kompetente behandlere og terapeuter der er tilknyttet Your Choice, en speciel tak til Michael og Miriam for klarsyn og forløsende kropsbehandlinger.

Og ordet tak er alt for småt, til at beskrive den kæmpe taknemmelighed jeg føler hver eneste gang jeg tænker på Lotte. Det at vide at jeg altid er velkommen hos Lotte, enten i gruppen eller på hendes sofa, hvis jeg har behov for det, er ubeskrivelig beroligende og rart at have.

De aller kærligste hilsner fra O