Anja fortæller:

Hej mit navn er Anja,

jeg har en historie der udstrækker sig over 24 år, men jeg vil gerne understrege at jeg ikke er den historie. De første 23,5 år af mit liv bliver jeg dannet og opdraget i de miljøer jeg nu engang færdes i. I den sidste halvdel af mit 23ende år (på vej til de 24 år) lærer jeg at den opdragelse jeg har fået og de overbevisninger jeg har lært ikke nødvendigvis er sandheden.

Jeg lærer i Your Choice at jeg kan skabe min egen sandhed og jeg lærer at mit liv er mit liv, jeg bestemmer.

Min historie med Your Choice starter d. 28/12 2011 hvor jeg ligger på mit badeværelses gulv med så kraftige mavesmerter at jeg tror at jeg revner, jeg græder og ønsker ikke at være mere, jeg kan ikke mere. Jeg husker at jeg tænker: ”Der er et eller andet galt, det er ikke normalt det her.” Derefter husker jeg ikke præcis hvad jeg gjorde, men jeg husker at jeg søgte rundt på nettet, kom ind på sider om spiseforstyrrelse, men da jeg ikke kastet maden op og kun i korte perioder på max 3 uger kunne holde kurer på minimalt kcal indtag, kunne spiseforstyrrelse ikke være forklaringen på hvad jeg foretog mig. På en eller anden måde finder jeg frem til Your Choices hjemmeside.

Jeg læser om overspisning der her omtales som en spiseforstyrrelse, der fik jeg den første oplevelse af ” Hey det er mig de skriver om”. Denne åbenbaring varet dog kun i kort tid, hvorefter den kritiske dialog over:” At læse sygdomsbeskrivelser er det samme som at læse horoskoper, man kan altid få det til at passe, dette er blot endnu en dårlig undskyldning for ikke at lukke munden og lette røven”.

Jeg skriver alligevel en mail, hvor i jeg spørger om hvorvidt man kan vide om man har en spiseforstyrrelse eller blot mangel på rygrad. Efter den mail, udveksles der nogen mails hvori det forkares hvad en spiseforstyrrelse er og jeg fortæller lidt om mit mad forbrug/misbrug.

Nytårsaften siger jeg til min mor: Mor år 2012 bliver det bedste år. Kl. 22.15 for jeg en mail, hvori der står at Your Choice gerne vil tilbyde mig et 20 ugers behandlings forløb med start i februar. (Behøver jeg at skrive at jeg tudet af glæde?:).

Hoved på blokken, mine forventninger til de 20 uger i Your Choice var at jeg ville få redskaber til at tabe mig og efter de 20 uger ville det være nemt for mig at tabe resterne. Mine forventninger blev ikke indfriet. Da jeg mødte op til det første møde var jeg endnu ikke overbevist om at jeg havde en spiseforstyrrelse, tanken om manglende rygrad var stadig altdominerende. Som møderne skred frem blev det mere og mere klart at min konstante veksel mellem ædeflip og  slankekurer faktisk var min spiseforstyrrelse, men hvad værre var; de følelser som de andre i gruppen snakket om var alle følelser jeg også kendte.

For det er det med Your Choice, møderne handler ikke om mad, det handler ikke om løftet pegefinger, det handler ikke om det tal vægten viser, det handler om følelser der er gemt væk og adfærd der er blevet skabt som en redningsvest i kaosset. Men alt overskyggende handler Your Choice om kærligheden i accepten. Accepten om at ja jeg overspiser, ja jeg har et ædeflip, ja jeg er på kur igen og det er okay. For første gang var jeg ikke forkert. For første gang var alt ikke tabt fordi jeg igen faldt i. For første gang var billedet ikke sort og hvidt. For første gang var mine følelser ikke forkerte. For første gang var jeg ikke alene. For første gang blev jeg set. Og for første gang er jeg ikke bange for at blive kasseret.

Jeg har nu været symptom fri siden lørdag d. 28. september 2012, hvilket vil sige at jeg ikke har overspist og jeg har ikke været på ekstreme slankekurer. At mine konstante rutsje nu er stoppet skyldes udelukket Your Choice, da de var de første som tog mit problem alvorligt og hjalp mig med at overvinde dette.

Jeg føler ikke at jeg fyldestgørende kan beskrive hvad Your Choice har gjort for mig. Det er som at beskrive en rejse der endnu ikke er færdig. Derfor er et af mine største ønsker at Your Choice, vil kunne tilbyde andre den hjælp, som jeg har fået, i mange år endnu. Så kan endnu flere komme fri af det helvede en spiseforstyrrelse er.

Tak for at du læste min historie

Venlig hilsen Anja